De beste babykoptelefoon om de oren van je kleintje te beschermen

Hoor van een expert waarom gehoorbescherming voor baby’s zo belangrijk is, en waar u op moet letten bij het kopen van een hoofdtelefoon voor baby’s.

baby draagt ​​koptelefoon

Je streeft ernaar om de baby veilig en gezond te houden, of ze nu rusten in de kinderkamer , in de auto zitten of thuis rondkruipen . Maar er is één belangrijke maatregel die u misschien vergeet: investeren in gehoorbescherming voor baby’s. Babykoptelefoons beschermen kinderen tegen storend en schadelijk geluid, dat vaker voorkomt dan je denkt. Blijf lezen om alles te weten te komen over hoofdtelefoons voor baby’s, rechtstreeks van een audioloog, en wat onze keuze is voor de beste hoofdtelefoon voor baby’s die er is.

In dit artikel:
Waarom hebben baby’s een babykoptelefoon nodig?
Wanneer moeten baby’s een koptelefoon voor baby’s dragen?
De beste baby-koptelefoon

Waarom hebben baby’s een babykoptelefoon nodig?

“Kinderen zijn gevoeliger voor harde geluiden dan volwassenen, dus een koptelefoon kan uw kind comfortabel houden, maar ze kunnen kinderen ook helpen beschermen tegen gehoorverlies door lawaai”, zegt Michelle Neidleman Kennedy , AUD, een audioloog en klinisch assistent-professor in de afdeling KNO aan de NYU Langone Health in New York City. De beste babykoptelefoons werken door ruis te verminderen, wat niet alleen oorbeschadiging voorkomt, maar zelfs “baby’s kan laten slapen in een luide omgeving, zodat ze geen dutje zullen missen of overweldigd worden door de geluiden”, zegt Neidleman Kennedy.

Wanneer moeten baby’s een babykoptelefoon dragen?

Elk geluid boven 85 dBA (een maat voor luidheid) vormt een risico voor de gezondheid van de baby en vereist een babykoptelefoon. “Gehoorverlies door lawaai kan al na een paar minuten optreden zonder gehoorbescherming”, zegt Neidleman Kennedy. Wat dat betreft, zou u moeten overwegen om oordopjes voor uzelf te kopen, terwijl u toch bezig bent. “Als je kind een koptelefoon moet dragen, is het ook te luid voor jou of je oudere kinderen, dus overweeg om ook geluidsbescherming te dragen”, zegt Neidleman Kennedy. “Volwassenen kunnen oordopjes van schuim gebruiken of aangepaste ruispluggen krijgen die zijn aangepast aan hun oren.” Er zijn verschillende veelvoorkomende omgevingen die meestal super lawaaierig zijn. Het gemiddelde sportevenement kan bijvoorbeeld 105 dBA of hoger zijn. Andere potentieel gevaarlijke omgevingen omvatten (maar zijn niet beperkt tot): Gerelateerde video

  • Grote evenementen zoals bruiloften, concerten en parades
  • Drukke omgevingen zoals restaurants
  • Openbaar vervoer zoals vliegtuigen en metro’s

Weet u niet zeker of een plaats te luid is voor de oren van uw baby? Neidleman Kennedy raadt aan om ter begeleiding een app voor geluidsniveaumeters te downloaden; Decibel X is gratis, hoog gewaardeerd en beschikbaar op iOS- en Android- apparaten. Speel bij twijfel op veilig en kies voor gehoorbescherming.

De beste baby-koptelefoon

Klaar om gehoorbescherming voor baby’s te kopen? De beste babyhoofdtelefoons hebben een paar belangrijke functies waar je op moet letten. “Ouders moeten op zoek gaan naar een koptelefoon die kan worden afgesteld om comfortabel en nauwsluitend over de oren en het hoofd van hun kind te passen”, zegt Neidleman Kennedy. Bovendien “zijn er ruisonderdrukkingsniveaus op hoofdtelefoons, die aangeven in hoeverre de hoofdtelefoon het geluidsniveau verlaagt. Hoe hoger het getal, hoe meer ruisonderdrukking. Ouders moeten een koptelefoon kiezen met een

SNR is een Single Number Rating oftewel enkelvoudig nummer rating systeem volgens de International Organization for Standardization norm ISO 4869.

Onafhankelijke laboratoria testen de oordoppen om te bepalen wat de SNR-waarde van een oordop is. De SNR-waarde kan je gebruiken voor het vergelijken van de mate van geluidsreducering van verschillende gehoorbeschermers. Om de geluidsdruk aan je oor te bepalen trek je het SNR-getal van het gemiddeld gemeten geluidsniveau af. Bijvoorbeeld:

De muziek tijdens een carnavalsoptocht waar je met je baby bent is gemiddeld 90 dB. De koptelefoon of oorkap die je bay draagt heeft een SNR van 32. Dan is geluidsbelasting voor de oren van je baby 90-32 = 58 DB.

Ouders blijf bij koptelefoons met oorkappen en bewaar oordopjes voor volwassenen. Hier vijf baby-oorbeschermingsproducten die bij de rekening passen.

Top 5 Beste Baby koptelefoons :

1.) H2 Baby Ganz :

Deze oorkappen/koptelefoon biedt volgens kenners de beste gehoorbescherming voor uw baby. Deze hoofdtelefoon voor baby’s biedt een SNR van 31 dB en is verkrijgbaar in een breed scala aan effen tinten en prints.

2.) Alpine Muffy Baby en Peuter SNR 32 dB

Biedt goede geluidsbescherming voor uw baby/peuter. Voorkomt overprikkeling door geluid en helpt bij ongestoord slapen onderweg. Geleverd met een zeer comfortabele zachte hoofdband die geen druk op het hoofdje geeft. Verkrijgbaar in 3 kleuren. bekroond door Mummy pages met ‘as loved by mums’ zegel. Met een handig ‘protect en go’ opbergtasje en geleverd met 2 hoofdbandjes en het hoofdbandje kan makkelijk worden losgemaakt om te worden gewassen!

3.) Alpine Baby Muffy Oorkappen Zwart, SNR 23dB

Voor baby’s en peuters Voorkomt gehoorschade Demping van 23 dB Comfortabel en verstelbaar Ook voor rustig slapen

4.) EM’s voor baby’s Wit – Zwart bandje, SNR 22 dB

De baby oorkap van EM’s voor Baby’s is bedoeld voor wanneer je je baby wat meer rust wilt geven, hiermee heeft de ouder natuurlijk ook meer rust. Hierdoor kan je baby rustig slapen en schrikt hij/zij niet wakker van onverwacht harde geluiden. Baby oortjes zijn in constante ontwikkeling en daardoor gevoeliger voor harde geluiden. Ook moeten de baby oortjes het nog lang volhouden, bescherm met de EM’s voor Baby de oortjes van je baby.

De band is verstelbaar en geschikt voor baby’s van 3 maanden tot 24 maanden. Goed te gebruiken bij muziek, race-evenementen en in elke situatie/omgeving waar je baby blootgesteld wordt aan harde geluiden.

5.) EM’s voor Baby Wit – Blauw-Wit gestreept bandje

Baby schrikt niet meer van harde, onverwachtse geluiden Verstelbaar bandje waardoor iedere baby de oorkap past. Verstelbaar bandje zorgt voor gelijke druk over het hoofdje van je baby Speciaal ontworpen én getest voor baby’s.

Leave a Comment